Pressemeddelelser – Biologisk Institut - Københavns Universitet

Adfærdsøkologi > Pressemeddelelser

Pressemeddelelser

23. november 2012

Papegøjer imiterer stemmer for at få venner

For første gang nogensinde kan en forskergruppe fra Københavns Universitet give os en forklaring på, hvorfor papegøjer taler os efter munden. De nye resultater viser også, at der er forskel på kønnenes lyst til at besvare kontaktkald.

Læs hele pressemeddelelsen her

Ydeligere omtale:
Videnskab.dk

25. maj 2012

Marsvin opdager fiskenet i god tid

Mange marsvin fanges i fiskenet og drukner. I de senere år er adskillige foranstaltninger sat ind i fiskeriet for at mindske – og helst helt undgå – antallet af denne utilsigtede bifangst af marsvin i Danmark. Ny forskning viser, at marsvinene langt tidligere end først antaget registrerer fiskenettene.

Læs hele pressemeddelelsen her

21. marts 2012

Truede dyrearter skal overleve på personlighed

Verdens truede dyrearter skal have analyseret deres personlighed - en forudsætning for at kunne tilpasse konserveringsarbejdet til den enkelte arts behov.

Læs hele artiklen fra Videnskab.dk her

B.T.

22. februar 2012

Støj og arkitektur får byfugle til at synge højere

Musvit

Gråspurve, solsorte og musvitter er kendt for at synge med en højere frekvens i byer. Tidligere mente man, at fuglene gjorde det for at komme op i et toneleje, hvor der ikke er så meget støj, men nu har forskere fra Københavns Universitet og Aberystwyth University i England opdaget, at det ikke kun er bystøjen, der ændrer fuglenes måde at synge på, men også byens arkitektur.

Læs hele pressemeddelelsen her

Jyllands-Posten
Århus Stiftstidende
P1 Videnskabens verden

07. december 2011

Hunner vælger mere attraktive venner for at slippe for sexchikane

De trinidadiske hun-gyppyer gemmer sig for hannerne.

Gem dig bag dem, som er mere attraktive end dig selv. Så slipper du for hannernes evige jagt på sex, fordi de går efter de mest tiltrækkende eksemplarer af hunkønnet. Sådan er det i hvert fald, hvis man er hun-guppy, viser nye studier fra Københavns Universitet om dyrs sociale adfærd. Forskningsresultaterne offentliggøres nu i det anerkendte britiske videnskabelige tidsskrift Proceedings of the Royal Society B.

Læs hele pressemeddelelsen her

Videnskab.dk