Bevillingsdetaljer – Biologisk Institut - Københavns Universitet

Beløb: 2.588.354 kr.
Bevillingstager: Professor Michael Lisby, Sektion for Funktionel Genomics
Bevillingsgiver: Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom
Projektbeskrivelse: Ondartet transformation i kræft kræver typisk 6-8 mutationer i patienten. Kemisk syntetisk letalitet er nok den mest lovende fremtidige strategi for personlig anti-cancer terapi. Denne strategi udnytter den unikke genotype af tumorcellerne til terapeutisk mål med henblik på at eliminere tumorceller ved at hæmme enzymer, som tumorcellerne er blevet afhængige af, men ikke det raske væv af patienten. Formålet med det foreslåede projekt er at karakterisere den formodede nye DNA-reparation helicase ZGRF1 og at undersøge muligheden for at udnytte ZGRF1 i kemiske syntetiske letalitet strategier for anti-cancer behandling. Det skal opnås ved en kombination af genetisk analyse i humane cellelinjer, fluorescens mikroskopi, biokemi og proteom analyse.