Tang

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

Standard

Tang. / Larsen, Jan Gruwier; Hansen, Per Juel.

Natur og Museum. ed. / Morten DD Hansen; Lars Bøgh. Vol. 59 3. ed. Aarhus : Naturhistorisk Museum, 2020. (Natur og Museum).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

Harvard

Larsen, JG & Hansen, PJ 2020, Tang. in MDD Hansen & L Bøgh (eds), Natur og Museum. 3 edn, vol. 59, Naturhistorisk Museum, Aarhus, Natur og Museum.

APA

Larsen, J. G., & Hansen, P. J. (2020). Tang. In M. DD. Hansen, & L. Bøgh (Eds.), Natur og Museum (3 ed., Vol. 59). Naturhistorisk Museum. Natur og Museum

Vancouver

Larsen JG, Hansen PJ. Tang. In Hansen MDD, Bøgh L, editors, Natur og Museum. 3 ed. Vol. 59. Aarhus: Naturhistorisk Museum. 2020. (Natur og Museum).

Author

Larsen, Jan Gruwier ; Hansen, Per Juel. / Tang. Natur og Museum. editor / Morten DD Hansen ; Lars Bøgh. Vol. 59 3. ed. Aarhus : Naturhistorisk Museum, 2020. (Natur og Museum).

Bibtex

@inbook{65e7f4d143ab4b5aa42dded7a18f45a1,
title = "Tang",
abstract = "Tang er st{\o}rre planter, der vokser i saltvand. De forskellige slags tang er ikke n{\o}dvendigvis n{\ae}rmere besl{\ae}gtet. Tang omfatter dels blomsterplanter som {\aa}legr{\ae}s og dels forskellige slags alger.Langs kysterne ser man ofte volde af opskyllet tang. Det meste opskyl er {\aa}legr{\ae}s, bl{\ae}retang eller savtang. Roder man lidt i bunkerne, dukker mange andre arter frem i en mangfoldighed af former og farver, der kan v{\ae}re v{\ae}rd at unders{\o}ge n{\ae}rmere.Hvis man vil kigge n{\ae}rmere p{\aa} diversiteten, n{\aa}r man ret langt ved bare at rode i bunken, men med en indslagslup med 10 x forst{\o}rrelse og en flad, hvid sorteringsbakke eller balje, f{\aa}r man pludselig mange flere arter med.H{\ae}ftet her er et redskab til at bestemme tang i danske farvande. Det er beregnet til brug for almindelige strandg{\ae}ngere og naturinteresserede. Omtale af de forskellige blomsterplanter i havet findes p{\aa} side 38. De {\o}vrige tangplanter er makroalger og tilh{\o}rer tre store og i {\o}vrigt ikke besl{\ae}gtede grupper af alger nemlig gr{\o}n-, brun- og r{\o}dalger.Langt de fleste af de almindelige, st{\o}rre alger findes i h{\ae}ftet og kan bestemmes til sl{\ae}gt men ikke altid til art. Sm{\aa}, sj{\ae}ldne, n{\ae}rtst{\aa}ende og vanskelige arter er ikke med. Vi har {\o}nsket udelukkende at bruge makroskopiske karakterer til bestemmelse. Det vil sige, hvad man kan se i felten med det blotte {\o}je og evt. en h{\aa}ndholdt lup.",
author = "Larsen, {Jan Gruwier} and Hansen, {Per Juel}",
year = "2020",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-91779-69-3",
volume = "59",
series = "Natur og Museum",
editor = "Hansen, {Morten DD } and Lars B{\o}gh",
booktitle = "Natur og Museum",
publisher = "Naturhistorisk Museum",
address = "Danmark",
edition = "3",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Tang

AU - Larsen, Jan Gruwier

AU - Hansen, Per Juel

PY - 2020

Y1 - 2020

N2 - Tang er større planter, der vokser i saltvand. De forskellige slags tang er ikke nødvendigvis nærmere beslægtet. Tang omfatter dels blomsterplanter som ålegræs og dels forskellige slags alger.Langs kysterne ser man ofte volde af opskyllet tang. Det meste opskyl er ålegræs, blæretang eller savtang. Roder man lidt i bunkerne, dukker mange andre arter frem i en mangfoldighed af former og farver, der kan være værd at undersøge nærmere.Hvis man vil kigge nærmere på diversiteten, når man ret langt ved bare at rode i bunken, men med en indslagslup med 10 x forstørrelse og en flad, hvid sorteringsbakke eller balje, får man pludselig mange flere arter med.Hæftet her er et redskab til at bestemme tang i danske farvande. Det er beregnet til brug for almindelige strandgængere og naturinteresserede. Omtale af de forskellige blomsterplanter i havet findes på side 38. De øvrige tangplanter er makroalger og tilhører tre store og i øvrigt ikke beslægtede grupper af alger nemlig grøn-, brun- og rødalger.Langt de fleste af de almindelige, større alger findes i hæftet og kan bestemmes til slægt men ikke altid til art. Små, sjældne, nærtstående og vanskelige arter er ikke med. Vi har ønsket udelukkende at bruge makroskopiske karakterer til bestemmelse. Det vil sige, hvad man kan se i felten med det blotte øje og evt. en håndholdt lup.

AB - Tang er større planter, der vokser i saltvand. De forskellige slags tang er ikke nødvendigvis nærmere beslægtet. Tang omfatter dels blomsterplanter som ålegræs og dels forskellige slags alger.Langs kysterne ser man ofte volde af opskyllet tang. Det meste opskyl er ålegræs, blæretang eller savtang. Roder man lidt i bunkerne, dukker mange andre arter frem i en mangfoldighed af former og farver, der kan være værd at undersøge nærmere.Hvis man vil kigge nærmere på diversiteten, når man ret langt ved bare at rode i bunken, men med en indslagslup med 10 x forstørrelse og en flad, hvid sorteringsbakke eller balje, får man pludselig mange flere arter med.Hæftet her er et redskab til at bestemme tang i danske farvande. Det er beregnet til brug for almindelige strandgængere og naturinteresserede. Omtale af de forskellige blomsterplanter i havet findes på side 38. De øvrige tangplanter er makroalger og tilhører tre store og i øvrigt ikke beslægtede grupper af alger nemlig grøn-, brun- og rødalger.Langt de fleste af de almindelige, større alger findes i hæftet og kan bestemmes til slægt men ikke altid til art. Små, sjældne, nærtstående og vanskelige arter er ikke med. Vi har ønsket udelukkende at bruge makroskopiske karakterer til bestemmelse. Det vil sige, hvad man kan se i felten med det blotte øje og evt. en håndholdt lup.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-91779-69-3

VL - 59

T3 - Natur og Museum

BT - Natur og Museum

A2 - Hansen, Morten DD

A2 - Bøgh, Lars

PB - Naturhistorisk Museum

CY - Aarhus

ER -

ID: 256580856