Velkommen til Terrestrisk Økologi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Organismer | Faciliteter | Projekter/kurser | Forsknings fokus |
Sektionen dækker syv arbejdsområder
Planters og mikroorganismers biologiske aktivitet omdanner, transporterer og evt. ophober såvel naturlige som miljøfremmede stoffer i vores økosystemer. Miljøpåvirkninger som fx klimaændringer og pesticid-forurening påvirker organismerne, og kan derfor få alvorlige effekter på de biologiske processer og dermed på miljøet. Planter indgår i symbioseforhold med svampe og bakterier, og en række andre organismer er tæt knyttet til planters rodzone; fx bakterier, protozoer og nematoder. Vores forståelse af lokale og globale biogeokemiske kredsløb, og vores chancer for at forudse effekten af miljøpåvirkninger, afhænger derfor af vores forståelse af interaktionerne mellem organismerne indbyrdes og mellem organismerne og miljøet. Dette dobbelte fokus på både økosystemers kredsløb samt på de enkelte organismer, der driver dette kredsløb, er Terrestrisk Økologis hovedopgave. Sektionen udbyder en lang række spændende kurser og projekter med fokus netop på terrestriske organismer og processer. Vores laboratorier er nyindrettede og velfungerende og indeholder en lang række moderne avanceret apparatur.
Publikationer Terrestrisk afdeling
Se publikationerne fra Terrestrisk afdeling. For at se de nyeste først skal der sorteres efter årstal.
Hvor er vi placeret?
Ansatte og studerende
Her findes en oversigt over ansatte og PhD studerende.
Efter specialet
Hvad laver vores kandidater efter specialet? Vores kandidater får en række kompetencer der gør at de afsættes bredt i undervisningssektor, miljøforvaltning og industri, herunder overvågning, forskning og udvikling. Kandidater arbejder f.eks som ph.d studerende, naturvejleder, gymnasielærer, industrikemiker, naturforvalter, i rådgivende ingeniørfirmaer, sektorforskning, kommuner og regioner, transportfirmaer, miljøsekretariater, mv.
Studentermedhjælp på TØ
Har du brug for at supplere SU'en med erhvervsarbejde? Så er løsningen måske at blive ansat som studentermedhjælp på Terrestrisk Økologi og samtidig få relevant erhvervserfaring. For at få en ide om hvad vi arbejder med, kan du downloade vores projektkatalog eller kigge her på hjemmesiden. Der kan typisk være tale om tællinger, aflæsning af analyseudstyr eller standardiserede kemiske, mikrobiologisk eller molekylære analyser. Kontakt sektionens ansatte for at få en snak om mulighederne.