20. februar 2020

VILLUM FONDEN hædrer ung kvindelig forsker fra Biologisk Institut

Bevillinger

Postdoc Henriette Lyng Røder fra Biologisk Institut på Københavns Universitet er en af de otte nye bevillingsmodtagere af Villum Fondens internationale post doc bevilling.

- ”Villum International Postdoc-program er et tiltrængt skridt i den rigtige retning for at rette op på den aktuelle ubalance i den akademiske verden. Det har det værdifulde aspekt, at der ikke kun bliver set på det videnskabelige potentiale, men også bliver taget hensyn til ansøgerens familie. Inkluderingen af støtte til familien er meget vigtig, da forskningsophold i udlandet kan være en udfordring med børn. Ved at sikre vejledning og finansiering giver Villum Fonden kvindelige forskere mulighed for at rejse til udlandet og opbygge kvalifikationer til at lykkes forbi "mellemniveauet", udtaler Henriette Lyng Røder. 

Foto af Henriette Lyng Røder
Foto: Villum Fonden

Henriette Lyng Røder modtog 2,5 mio. til projektet: ‘Predicting the shaping factors of life: Experimental evolution in complex bacterial communities (PREDICT)’.

Villum Fonden har afsat 15 - 20 mio. kr. årligt over fem år til programmet, der kun kan søges efter indstilling fra et dansk universitet. Deadline for næste ansøgningsrunde er den 20. maj 2020 - se opslaget: https://veluxfoundations.dk/en/call-villum-international-postdoc