24. januar 2022

Josefin Stiller modtager Villum Young Investigator

Funding

Josefin Stiller fra Biologisk Institut modtager fornem Villum Young Investigator fra Villum Fonden. Bevillingen er på mellem 6-8 mDKK og er i år givet til i alt 16 store forskertalenter inden for teknisk og naturvidenskabelig forskning. 

Adjunkt Josefin Stiller fra Sektion for Økologi og Evolution, Biologisk Institut har netop modtaget den prestigefyldte bevilling Villum Young Investigator fra Villum Fonden. I år har de uddelt 102 millioner danske kroner til 16 talentfulde unge forskere. 

Portræt
Josefin Stiller, adjunkt på Biologisk Institut, Københavns Universitet

Josefin Stiller har modtaget bevillingen til projektet 'Genomisk indsigt i evolutionære nyheder hos søheste, pibefisk og nålefisk'. 

Projektet vil undersøge de genomiske ændringer, der er forbundet med egenskaber, der har udviklet sig gentagne gange i fjernt beslægtede arter. Hun og hendes forskningsgruppe vil bruge sammenlignende genomanalyser og populationsgenetik til at rekonstruere den molekylære udvikling hos søheste, pibefisk og nålefisk, en af de mest karakteristiske grupper af fisk, der har en række egenskaber, der har udviklet sig uafhængigt gentagne gange.

Bevillingen vil blive brugt til at uddanne en ph.d.-studerende og en postdoc til at generere data og udføre feltarbejde.

Læs pressemeddelelsen fra Villum Fonden