Ung forsker i frontlinjen

Udsendt d. 16. september 2008

Den 33-årige Albin Sandelin fra Biologisk Institut og Biotech Research & Innovation Centre, BRIC, på Københavns Universitet er blandt de mest lovende unge forskere i Europa. Derfor har han modtaget ca. seks mill. kr. fra Det Europæiske Forskningsråd, ERC. Rådet har netop uddelt 350 legater til nogle af de største unge forsknings-talenter på europæisk plan.

Albin Sandelin forskning går ud på at forstå, hvordan og hvorfor gener er aktive i kroppens forskellige dele. Det gør han bl.a. ved at bruge avancerede computerteknikker.

9.100 europæiske forskere søgte det prestigefyldte legat, European Research Commitee Starting Grants. Legatet gives til unge forskere, der er helt i front med deres forskning.