Fornem international pris til dansk marinbiolog

Udsendt d. 20. august 2008

Den 36-årige marinbiolog Katrine Worsaae, Marinbiologisk Laboratorium på Biologisk Institut, har modtaget den fornemme internationale pris ”The Reinhard Rieger Award in ZooMorphology”.

Det er første gang, at prisen på 3.000 dollars bliver uddelt. Katrine Worsaae fik prisen for en videnskabelig afhandling om morfologi og evolution indenfor ledorme. Morfologi er læren om organismers ydre form og struktur.

Prisen blev uddelt på Panum Instituttet i København under en stor international konference om hvirvelløse dyrs anatomi, evolution og fosterudvikling. Bl.a. orme, snegle, gopler og edderkopper hører til gruppen af hvirvelløse dyr.

Prisen er opkaldt efter den østrigske biolog Reinhard Rieger, som var verdenskendt for sit arbejde indenfor morfologien. Han døde 63 år gammel i 2006. Det var den tyske digter og videnskabsmand Goethe, som i året 1800 var med til at skabe begrebet morfologi.

Den store konference i København om hvirvelløse dyr slutter torsdag.

Yderligere oplysninger:
Katrine Worsaae på mobiltelefon 41 23 00 73 eller mail kworsaae@bio.ku.dk