DANIDA-projekt: ClimateSmart African Rice

Hovedområde:Plant biology
 
Målgruppe:Biology, Biochemistry, Molecular Biomedicine
 
Niveau:Bachelor, Masters
 
Projektbeskrivelse:

Hej! Vi er en mindre forskningsgruppe i en lille, hyggelig sektion (Ferskvandsbiologisk Sektion) bestående af 1 professor (Ole Pedersen), 2 PostDocs, 3 Phd-studerende samt et skiftende antal bachelor og specialestuderende (pt. 2 specialestuderende og 2 bachelorstuderende). Vi er allesammen optaget af at gøre planter, heriblandt vigtige afgrøder såsom ris og hvede, mere tolerante overfor fremtidens klimaforandringer. Vi har en masse gode idéer til projekter (speciale/bachelor/PUK) - de kan være mere eller mindre tekniske, lange, korte, eksperimenterende eller "off-the shelf" lige til at gå til.

Du får din egen arbejdsplads i et af vores vores fælles studenterrum, bliver vejledt 1-til-1 af en PostDoc/PhD-studerende i at dyrke planter, foretage målinger/analyser, data-analyse og får hurtig feedback på dit skrive-arbejde.

I skrivende stund har vi startet et stort, 5-årigt DANIDA-projekt op. Her skal vi, sammen med partnere i Tanzania, Kenya og Fillippinerne forædle nye rissorter, der er tolerante overfor oversvømmelse og salt. Du er meget velkommen til at blive en del af projektet! Der vil ved længerevarende projekter også være muligheder for evt. udlandsophold (såfremt Covid-19 tillader dette).

Du kan altså komme til at arbejde med noget af følgende: ris, hvede, vilde planter, akvarier, potter, jord, mikroelektroder, flammefotometer, osmometer, kemiske analyser, GIS, dataanalyse i R m.m. Ser evt. vores hjemmesider for billeder og mere information: https://www.plant-and-soil.com/techniques og flooding.dk

Send en mail til herzogmax@bio.ku.dk, hvis du vil høre nærmere.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Med venlig hilsen,

Ole, Lucas, Elisa og Max

 
Anvendte metoder:dyrkning af planter, forsøgsdesign, laboratoriearbejde, mikrosensorer, relevant statistik.
 
Keywords:oversvømmelser, afgrøder, klimaforandringer, salt-tolerance
 
Projekthjemmeside: https://climate-smart-rice.com
 
Vejleder(e): Max Herzog
 
E-mail:herzogmax@bio.ku.dk