Nyheder fra Biologisk Institut – Biologisk Institut - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

BIO > Nyheder fra Biologisk ...

Nyheder fra Biologisk Institut

 • 01.02.2017

  Hvornår opnås den bedste natur i nye søer?

  I de sidste 30 år er der skabt omkring 50 nye større søer i Danmark for at forbedre naturen og mindske forureningen af nedstrøms fjorde. De nye søer har beriget landskabet og de rekreative muligheder. Men deres »

 • 30.01.2017

  Sådan kommunikerer celler med hinanden

  Primære cilier er antenne-lignende strukturer, der findes på overfladen af de fleste celler i kroppen, og som er vigtige for kommunikationen mellem de forskellige celler. Hvis cilierne er defekte, fungerer »

 • 16.12.2016

  Sådan overlever bakterier antibiotika-behandling

  Forskere over hele verden arbejder hårdt på at vinde kampen mod multiresistente bakterier. En ny publikation fra BASP Centret, Københavns Universitet afslører nu, hvordan selv følsomme bakterier ofte formår at overleve »

 • 12.12.2016

  ERC Consolidator grant 2016

  Lektor Peter Brodersen, Sektion for Bioinformatik og RNA Biologi, Biologisk Institut har netop modtaget nyheden om, at han modtager et prestigefyldt ERC Consolidator Grant fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). »

 • 08.12.2016

  Jorden afgiver mere CO2 til atmosfæren når temperaturen stiger

  Der frigives mere CO2 fra jordsystemer verden over ved en opvarmning – mere end man hidtil har troet. Det er konklusionen fra en tværgående analyse på baggrund af 49 opvarmningsforsøg fra hele verden, publiceret i det »

 • 29.11.2016

  Bakterier bruger kommunikation til at aktivere deres immunsystem

  Bakterier kan, ligesom alle andre levende organismer, blive angrebet af virus og der er et konstant våbenkapløb mellem bakterier og deres vira, som også kaldes bakteriofager (fager). Det mest sofistikerede anti-fag »

 • 29.11.2016

  Furesøen glemmer ikke forureningen

  Data fra de sidste mere end 100 år afslører, at Danmarks dybeste sø, Furesøen i Nordsjælland har en lang ”hukommelse”. Det betyder, at søen ”husker” mange års forurening længe efter den er bragt til ophør. Konsekvenserne »

 • 01.11.2016

  Ung forsker kan afsløre vigtig viden om sygdomme

  Anders Albrechtsen, lektor i Sektion for Bioinformatik og RNA Biologi, Biologisk Institut, Københavns Universitet har modtaget et 5-årigt stipendium på 10 mill. kr. fra Lundbeckfonden til at forske i, hvilke genetiske »

 • 06.10.2016

  Når havene bliver varmere, flygter fiskene til køligere områder

  Fisk, der lever på koralrevet, er vant til at tilpasse sig ændringer i havet pga. den globale opvarmning. Men ny forskning viser, at fiskene alligevel vælger at finde helt nye leveområder, hvor havet er køligere. »

 • 27.09.2016

  Merit, Metrics, and research Management

  While an increasing number of students in the Life Sciences are female, women continue to be strongly underrepresented among the faculty, especially in leading positions. The reasons for this wide gender gap are complex »