En naturvidenskabelig tidsrejse i altings udvikling – Biologisk Institut - Københavns Universitet

BIO > Kalender > En naturvidenskabelig ...

En naturvidenskabelig tidsrejse i altings udvikling

Foredrag ved Johan Gotthardt Olsen, BIO-UCPH

Hvad har H. C. Ørsted og Albert Einstein med GPS navigation at gøre? For virkelig at gå i kødet på det spørgsmål må vi 13.7 milliarder år tilbage i tiden. Det bliver en rejse fra skabelsen af tid og rum, stjerner, planeter inklusive solen og jorden, livets opståen, eukaryoter, den kambriske eksplosion, en del masseuddøen, Homoer, golf og Snapchat.

Johan blev kandidat i biologi ved Københavns Universitet i 1996 og tog efterfølgende en ph.d. i proteinkrystallografi. Siden 2005 har han været ansat ved SBiN-lab på Biologisk Institut ved KU. Johan er i usædvanlig grad ”rockstar forsker” og kendt i den brede offentlighed for sin rolle som musiker og formidler. Fornyligt var han vært i den imponerende DR 1 produktion ”Store danske videnskabsfolk” men de allerfleste vil dog genkende ham som forsanger i bandet ”Magtens Korridorer”.

Alle er velkommne til foreningens foredrag. Man foventes dog at melde sig ind hvis man ikke kan holde sig væk over flere møder - det er billigt. Parkeringstilladelser kan rekvireres fra mødelederen ved hvert foredrag hvis du kommer mindst 5 min. før arrangementets start. Det er en midlertidig gæsteparkeing som placeres i forruden.

Læs mere på foreningens hjemmeside