Kontakt
Teamleder PR & Kommunikation
HELLE BLÆSILD
Email: helleb@bio.ku.dk
Telefon 35 32 20 76
Mobil 28 75 20 76
Formidling
Biologisk Institut har fokus på at formidle vores forskning til faginteresserede, folkeskole- og gymnasieelever og studerende, den danske befolkning og interessenter i udlandet.
Vi ønsker at kommunikere vores forskningsresultater bredt, både via de traditionelle medier, hjemmesider og sociale medier, men også gennem besøgsordninger, Skoletjenesten og den københavnske Kulturnat.
Med andre ord ønsker vi at skabe dialog og vise, hvor stor og afgørende betydning naturvidenskabelig forskning har for vores hverdag.
___
Biologisk Institut på Kulturnatten 2024
Vi fylder H.C. Ørsted Bygningens Vandrehal og auditorier med aktiviteter og foredrag for børn, unge og voksne - sammen med Kemisk Institut, Datalogisk Institut, Niels Bohr Institutet og Institut for Matematiske Fag.
Det bliver et brag af en naturvidenskabelig Kulturnat i år på H.C. Ørstedsinstituttet. Fem institutter i Universitetsparken er gået sammen og formidler forskning for alle interessenter i alle aldre. Der bliver masser af foredrag i auditorierne, og hele Vandrehallen er fyldt op af hands-on aktiviteter, man kun kan blive klogere af.
I Vandrehallen er der stande om bla.
-
Dyrs følelser
-
Danske myrer
-
Tropiske myrer
-
Termitter og svampe
-
Dyremorfologi
-
Søheste og deres slægtninge
-
Det unikke Øresund (med Øresundsakvariets rørebassin)
-
Gæt en duft
-
En sky i en flaske
-
Undersøg gasser fra en grotte I Portugal
-
Se DNA fra kiwi-frugt
-
Byg dit eget termitbo
-
Koraller på en chip
Foredrag:
- 19:30: "Pig vocalisations: a window to their emotions"
Eksklusivt fra Biologisk Institut kan du møde forskeren Elodie Mandel-Briefer; forskeren bag undersøgelser af grises følelser og DR1 dokumentaren 'Hvis grise kunne tale'. Hør om hvordan forskergruppen kom frem til resultaterne - og få mulighed for at spørge forskeren selv. Det er kl. 19:30 på H.C. Ørstedsinstituttet, Universitetsparken 5, 2300 København N.
Vi har åbent hele aftenen kl. 18-24. Husk dit Kulturnatspas!
Biologisk Institut afholder løbende aktiviteter for folkeskoleklasser hele året.
Elever fra 8. - 10. klassetrin er meget velkomne til at besøge vores Skoletjeneste, som ligger på Biologisk Institut i Københavns Biocentrets topmoderne laboratorier.
For de yngre folkeskoleelever (5. - 10. klasse) kan det være en oplevelse at få besøg af Cirkus Naturligvis. Her giver universitetsstuderende indblik i naturvidenskabens verden, og der bliver rig lejlighed til at prøve, lugte og røre!
Biologisk Institut har en række aktiviteter for gymnasier.
Vi tilbyder laboratorieøvelser i Biocentrets topmoderne laboratorier. Vi har lavet tre separate øvelser inden for proteinoprensning og enzymkinetik (BIOlink), som alle handler om emnet antibiotikaresistens.
I november hvert år tilbyder vi Studiepraktik for gymnasieelever. Går du og overvejer at tage en naturvidenskabelig uddannelse, så kom ind og få syn for sagen, få testet de biologiske og biokemiske teknikker - og følg undervisningen på instituttet.
I starten af året afholder Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet en samlet dag for gymnasielærere, hvor der om formiddagen er foredrag om den nyeste forskning, og om eftermiddagen etableres workshops på de enkelte institutter. Læs mere om Gymnasielærerdagen i de foregående år.
Onsdag i uge 9 er der hvert år Åbent Hus på Biologisk Institut. På instituttet har vi 3 forskellige bacheloruddannelser samt én kandidatuddannelse: Kom og hør nærmere om uddannelsernes opbygning og studielivet på Biologisk Institut.
-
Biologi
-
Biokemi
-
Molekylær Biomedicin
-
Bioinformatik (kandidatuddannelse)
Det Natur- og Biovidenskabelige fakultet tilbyder desuden en foredragsrække, læs mere her.
Øresundsakvariet (en del af Københavns Universitet) er et saltvandsakvarium og et videnpædagoisk center indenfor havmiljøet med oplevelser og inspiration til alle!
Øresundsakvariet er et lokalt, mindre saltvandsakvarium, der ligger tæt på Øresund og på Nordhavnen i Helsingør. Ved et besøg på akvariet fås et indblik i den fantastiske og for de fleste mennesker fuldstændig ukendte verden som udfolder sig på bunden af de danske have og fjorde.
Læs mere på akvariets hjemmeside.
Biologi på Kulturnatten
Biologisk Institut inviterer alle indenfor på Kulturnatten, fredag inden efterårsferien, til en aften med biologi, økologi, evolution, selvlysende koraller, sociale insekter og Øresundsakvariets bassin, hvor du kan føle på fisk og skaldyr.
Vi plejer at fylde H.C. Ørsted Instituttets Vandrehal og auditorier med aktiviteter og foredrag for børn, unge og voksne - sammen med Kemisk Institut, Datalogisk Institut, Institut for Matematiske Fag, Institut for Idræt og Niels Bohr Instituttet.
Igen i år kan du besøge stande i hele Vandrehallen med masser af hands-on aktiviteter og høre nyt fra forskningen - direkte fra forskere og studerende. Der plejer at summe af aktiviteter overalt - og du kan sagtens få flere timer til at gå med berigende oplevelser inden for alle hjørner og hjerner af naturvidenskabens verden.
Hos Biologisk Institut kan du blandt andet opleve:
- Øresundsakvariet – rør fisk og skaldyr fra Øresund og hør om deres liv og havets tilstand
- Sociale insekter er geniale – dem kan vi lære noget af
- DNA - fra bakterier og mennesker....og lav din egen DNA!
- Klimaforskning og jordens tilstand
- Virus, bakterier og resistens
- Kemishow med røg og damp
- Fysikshow med larm og brag
- Og meget meget mere
Gør aftenen let for dig selv, og køb Kulturnatspas online her.
Mikroorganismer til undervisning
Skoler, gymnasier og andre institutioner kan bestille mikroorganismer til brug i øvelsesundervisningen. Bestillingen sker via denne hjemmeside.