1. februar 2024

Lysende koraller i Den Sorte Diamant

Koralforskning

Der er lysende koraller på programmet ved årets lysfestival i København 'Copenhagen Light Festival'.

Koraller
Forberedelser til Copenhagen Light Festival (foto: Maja Friis)

 ”Copenhagen Light Festival er en årligt tilbagevendende festival for lys, der med diverse kunstinstallationer oplyser København i den mørke tid. Festivalen løber af stablen 2.-25. februar 2024, og alle værker er gratis at opleve.

I år vil du blandt andet kunne opleve et spektakulært syn ved Den Sorte Diamant, hvor der vises en installation med koraller: https://www.kb.dk/arrangementer/copenhagen-light-festival-i-den-sorte-diamant

Værket ”Shine on, You Crazy coral” er udviklet af filminstruktør og visuel kunstner Maja Friis i et tæt samarbejde med postdoc Elena Bollati fra Michael Kühl’s forskergruppe i den marinbiologiske sektion.

Installationen er det nyeste resultat af et succesfuldt samarbejde mellem kunstens og videnskabens verden omkring at formidle om korallers liv og klimaforandringer. Tidligere samarbejder mellem Maja Friis og Michael Kühl’s gruppe har ført til en større installation, ”Breathing Corals”, ifm Forskningens Døgn (https://visualscience.dk/portfolio/breathing-coral/) samt dokumentarfilmen ”Silent Extinction” vist i 2023 på Cph:DOX (https://cphdox.dk/da/film/silent-extinction-da/) og ifm. Bloom Festivalen 2023.”

Kontakt

Postdoc Elena Bollati
Marinbiologisk Sektion
Mail: elena.bollati@bio.ku.dk
Tlf: 3532 4798

Helle Blæsild
PR & Kommunikation
Mail: helleb@bio.ku.dk
Tlf. 28752076

Emner