Inspiration til naturoplevelser

Vi har lavet en række korte naturfilm, som tager dig med ud i den fascinerende danske natur. Til at fortælle om de vilde områder, har vi inviteret forskellige forskere fra Københavns Universitet, som guider os igennem livet på stranden, græslandet, engen og i skoven.

Ud over at høre spændende historier, lærer du også nogle af de fedeste naturområder på Sjælland at kende - dem med flest arter, sjældne orkideer og masser af dyreliv. Hvis du ikke bor på Sjælland kan du bruge vores online biotopkort til at finde lignende naturområder tæt på dig.

Tag på stranden
Oplev græslandet
Besøg engen
Gå en tur i skoven


Tag på stranden

Hårdføre planter - Tisvilde Strand

De danske strande er mere end bare sten og skaller. De er også et levested for seje, hårdføre planter. På Tisvilde strand finder vi både ørkenplanter og oaser af nektar, som understøtter et varieret dyreliv. Biolog Hans Henrik Bruun gør Vild Campus klogere på stranden som et levested og dækker op til frokost med urter fra kysten.


Oplev græslandet

De vilde bakker - Odsherred Bjergene

Et af Danmarks ældste græslande ligger på Rævebjerg i Odsherred Bjergene. Biolog Jonas Geldmann finder farverige vokshatte og lærer Vild Campus at 'Naturtjekke'. Og så smager vi på brombær og sætter i løb gennem det unikke bakkede landskab.

På safari i græslandet - Vesterlyng Eskebjerg

Et storslået græsland på Sjælland med mange karakteristiske planter og masser af køer, der holder græsset nede. Biolog Hans Henrik Bruun er på tur med Vild Campus og er ikke bleg for at grave i en kokasse for at finde masser af liv.


Besøg engen

Fugle på engen - Tryggevælde Ådal

Hvad er en himmelged? Biolog Mikkel Willemoes har sat Vild Campus stævne i skumringstide i den smukke Tryggevælde ådal. Få gode tips til, hvad du skal lytte efter, hvis du vil opleve de mange engfugle i området og slut turen af med den smukke udsigt fra udkigstårnet.

Orkidéjagt på engen - Gentofte Sø

Man skal ikke længere end 10 min i tog fra Københavns centrum før man finder en af Danmarks reneste søer med fine orkideer langs stien. Biolog Tora Finderup Nielsen viser Vild Campus rundt i engområderne ved Gentofte sø, fortæller om svampe i jorden og får våde bukser.


Gå en tur i skoven

På opdagelse i en urskov - Suserup Skov

Hvordan ser en skov ud, hvis den får lov at udvikle sig naturligt? Vi kommer svaret nærmere i Suserup Skov, der gemmer på et mylder af sjældne svampe og gamle træer. Biolog Jacob Heilmann-Clausen guider Vild Campus over væltede træstammer og gennem fugtige moser, og udfordrer både sanserne og motorikken.

Livet i de døde træer - Dyrehaven

Der er meget mere at se i Dyrehaven end krondyr med flotte gevirer. Biolog Lars Iversen vender Dyrehaven på hovedet og undersøger et helt andet mylder af liv i et af Europas bedste områder for døde og gamle træer.