Via denne side kan du finde tidligere nyheder fra instituttet.

2021 2020 2019
IB Oden

I slutningen af juli 2021 stævnede en forskningsekspedition med 38 forskere ud fra Øresund og satte kurs mod det centrale Arktiske Ocean. Ombord var ph.d.-studerende Lisa Winberg von Friesen fra Sektion for Marinbiologi ved Biologisk Institut, KU, for at fokusere på de mindste organismer i Arktis: bakterier og fytoplankton. På billedet ses den svenske isbryder IB Oden, som skulle bryde den arktiske havis og føre forskerne ind på nye opdagelser.
Foto: Lisa Winberg von Friesen. Læs hele pressemeddelelsen

Næbdyr

Nutidens forskere forsøger stadig at blive klogere på, hvor næbdyret – der ofte kåres som verdens mærkeligste pattedyr - har fået sine særpræg fra. Og nu er de kommet et godt stykke videre. Et internationalt forskerhold anført af biologer fra Københavns Universitet har som de første kortlagt næbdyrets fulde genom.
Foto: Getty Images. Læs hele pressemeddelelsen

Fluorescence mikroskopisk analyse
Øjensygdomme skyldes fejl i ’antenner’ på cellernes overflade. Vores evne til at se afhænger af lysfølsomme sanseceller i øjets nethinde. Forskere fra blandt andre Københavns Universitet har nu afdækket den komplekse molekylære mekanisme bag sygdomme, som skyldes fejl i sansecellernes antennestrukturer.
Billedet viser fluorescence mikroskopisk analyse (3D-SIM) af et centrosom fra en pattedyrscelle, der udtrykker grønt fluorescerende CEP78 protein (mNG-CEP78).
Læs hele pressemeddelelsen