Nyhedsarkiv

Via denne side kan du finde tidligere nyheder fra Instituttet.

2023 2022 2021
Bananfluens indre

Starten på enden af uhæmmet sukkertrang? Overvægt er, på alle måder, et stigende problem. Forskere fra Biologisk Institut har i et nyt studie karakteriseret en biologisk mekanisme, som muligvis kan anvendes til at bekæmpe fedme ved at nedtone trangen til at spise sukker og opregulere lysten til at indtage ernæringsrigtig føde. Læs hele pressemeddelelsen

Næbdyr

Nutidens forskere forsøger stadig at blive klogere på, hvor næbdyret – der ofte kåres som verdens mærkeligste pattedyr - har fået sine særpræg fra. Og nu er de kommet et godt stykke videre. Et internationalt forskerhold anført af biologer fra Københavns Universitet har som de første kortlagt næbdyrets fulde genom. 
Foto: Getty Images. Læs hele pressemeddelelsen

Fluorescence mikroskopisk analyse
Øjensygdomme skyldes fejl i ’antenner’ på cellernes overflade. Vores evne til at se afhænger af lysfølsomme sanseceller i øjets nethinde. Forskere fra blandt andre Københavns Universitet har nu afdækket den komplekse molekylære mekanisme bag sygdomme, som skyldes fejl i sansecellernes antennestrukturer.
Billedet viser fluorescence mikroskopisk analyse (3D-SIM) af et centrosom fra en pattedyrscelle, der udtrykker grønt fluorescerende CEP78 protein (mNG-CEP78).
Læs hele pressemeddelelsen